Därför ska du använda Face Mist

Därför ska du använda Face Mist

Vad är det och hur gör man?
Det hudvårdande fenomenet Face Misting är egentligen inte mer komplicerat än ett ansiktsvatten förpackat i sprayflaska, samtidigt är det så mycket mer än en toner som endast används efter tvätt. För du kan mista överallt – i princip hela tiden (eller åtminstone från morgon till kväll). Vi förklarar varför.

Dagarna när du slösade bomull och applicerade ansiktsvatten morgon och kväll manuellt är förbi, framtiden är automatisk och där går allt snabbare. En ansiktsmist är en produkt som erbjuds i välsorterade hudvårdsserier av ledande märken i framkant. Precis som ansiktsvattnet kan misten rengöra lite extra, ge fukt och förbereda för övrig hudvård, men fördelarna är ofta många fler. Du kan även preppa för makeup, få näring, skydda med antioxidanter, reglera talgproduktion, addera fin lyster, få en lättare serumeffekt, motverka ålderstecken eller fixera sminket. Funktionerna kommer i oändliga variationer, med vad som motsvarar ett knapptryck.

 

Ha med dig din Face Mist i handväskan

Just därför ska du alltid bära med dig en ansiktsspray i väskan, även när du reser. Behovet ser olika ut för varje person, men du kan mista så ofta som en gång i timmen under din vakna tid. Så säg hej till din nya BFF, och se fram emot en mer återfuktad och strålande hud som ser yngre ut!

Välj Face Mist efter hudtyp

Precis som med övriga produktkategorier såsom masker, serum och crèmer kan du ha en mist för varje tillfälle. Men identifiera först om du mest är torr, normal, blandad eller fet i huden. Är den exempelvis torr kan du satsa på Hyaluronsyra, medan andra ämnen balanserar kombinerad eller oljig hud. Till de olika hudtillstånden kan du sedan lugna känslig och irriterad hud, dämpa rödhet eller tillföra extra skydd mot fria radikaler och oxidativ stress som bryter ner cellerna om du vistas mycket utomhus.

 

Så använder du en Face Mist

Se till att välja en face mist som ger en finfördelad dusch, och ha den nära till hands. Ett moln av väldoftande microdroppar är ett underbart sätt att vakna till, annars skakar och sprayar du generöst efter rengöring, innan serum, dagcrème och makeup. När du sminkat dig kan du spraya igen, och upprepa så fort ansiktet behöver piggas upp. Till kvällen gör du samma procedur som på morgonen fast med nattcrème, och den efterföljande vården kan med fördel masseras in medan huden fortfarande är lite daggig efter mistandet, för att låsa in fukten.