Därför ska du massera ansiktet

Därför ska du massera ansiktet

Vi rekommenderar regelbundna underhållande behandlingar på klinik för att huden ska må och se som bäst ut, men det skadar aldrig att skapa en oas med ditt egna spa hemma. Lyckats välja ut vårdande produkter för din anpassade rutin än? Jättebra, då är det dags att addera appliceringsteknikerna som får din hud att stråla av välmående.

På samma sätt som kroppen förlorar muskelmassa med åren, minskar ansiktsmusklernas volym på sikt. Spänsten försämras, så även texturen. Men med massagerörelser kan du få fart på blodcirkulationen och tona muskulaturen, utan att det behöver ta massa tid i anspråk. Och nej, du behöver inte införskaffa en massageolja för ansiktet - utan kan jobba med de hudvårdande steg du redan följer.

Fler fördelar med massage

För hudvårdsprodukter ska aldrig blaskas på i farten oavsett. Avsätt ett par minuter morgon och kväll och massera in serum, crème och ögonvård till dess att varje lager absorberats ordentligt. En ökad blodcirkulation ger inte bara mer lyster, ansiktsmassage sägs även starta lymfdräneringen vilket rensar avfall och toxiner, för att hålla huden hälsosam och ren. Hudens naturliga byggstenar får också kraft och ökar dess produktion av Kollagen och Elastin som håller oss unga längre.

Så gör du för att stimulera huden

För att stimulera cirkulationen, massera tinningarna försiktigt med fingertopparna, utan att trycka för hårt. Pausa och placera händerna på båda sidor av huvudet, gör sedan cirkulerande rörelser framifrån och bakåt. Stanna till på pannan. Lägg en hand över den och dra mot sidan. Upprepa med den andra handen i motsatt riktning. Kinder masseras med svepande rörelser från mitten av ansiktet och ut, glöm inte käklinjen från hakan till öronsnibbarna. Ögoncrème masseras in med största omsorg, använd gärna ringfingret och stryk på inifrån och ut mot vrårna, utan att gå för nära ögonen.

Bygg ut ditt hemmaspa:t

Till helgen kan du ha för vana att massera lätt med en exfolierande peelingprodukt (om du inte är väldigt känslig, då räcker varannan vecka). Lägg en ansiktsmask anpassad efter hudtyp, säsong och tillståndet din hud befinner sig i just nu direkt efter djuprengöringen. Välj mellan crèmiga varianter, portömmande lera eller koppla av med en återfuktande och uppstramande Sheet Mask. När grunden för ditt hemmaspa är lagd kan man kika på apparatur för att göra det komplett, men mer om det en annan gång!