Den bästa hudvårdsrutinen i sommar

Den bästa hudvårdsrutinen i sommar

Under sommarmånaderna kan den uppvärmda luften göra huden mer återfuktad än på vintern, samtidigt som solens skadliga strålar motverkar detta och istället torkar ut. Huden hamnar i obalans och kan ha svårt att hänga med i temperaturväxlingarna. Det är därför hög tid att se över din sommarrutin för professionell och anpassad hudvård hemma, mellan besök på klinik. Det är viktigt att satsa på ett varumärke med innehåll av hög kvalitet och att inte använda för tunga produkter, samt vara noga med att de skyddar och ger viktlös näring för ett optimalt omhändertagande i sommar.

 

Därför är exfoliering nödvändigt

Förutom en ansiktstvätt som gör rent utan att störa hudens skyddsbarriär, är en peeling oumbärligt. Huden storstädas och många är rädda för att årstidens bränna ska försvinna av den här behandlingen, men den behöver exfolieras och bli av med gamla döda celler som ligger och skräpar på ytan och blockerar; blir du brun ovanpå detta lager tappar du allt snabbt ändå. Så skala fram ett nytt mjukt skikt med fräsch lyster, och tänk på att du behöver olika produkter för ansikte respektive kropp som tål grövre korn. Mekanisk och kemisk exfoliering med naturliga ingredienser stimulerar cellförnyelsen, tömmer porerna och ger ett bra utgångsläge för sund solning vilket gör att färgen sitter längre.

sommarrutin

Solskydd på rätt sätt

När sommaren äntligen är ett faktum vill vi påminna om vikten av att använda SPF på rätt sätt. Välj en hudvårdande produkt med högt solskydd dagligen, helst med faktor mellan 30 och 50 - men glöm inte att fräscha upp huden mellan varven! Vad som händer när man använder SPF regelbundet är nämligen att det bildas en hinna ovanpå det översta hudlagret efter sex till åtta veckor. Detta lager täpper till porerna och gör så att övrig hudvård inte kommer till sin fulla rätt. För att aktiva ingredienser ska tillåtas gå djupt ner och jobba i epidermis krävs att du gör riktigt rent och stimulerar med peelingar och djuprengörande masker, men du ska självklart inte avskräckas av detta moment. Att välja bort SPF under sommarhalvåret är inte ett alternativ, då detta skydd bromsar huden från att åldras i förtid och hjälper till att få en sund, jämn bränna som håller längre vid solning.

 

Ansiktsmask, serum och face mist

Vad har kategorierna i rubriken gemensamt?
Svaret stavas fukt, och alla tre har en förmåga att låsa in detta livsnödvändiga ämne i huden längre. En mask kan ge ny energi med boostande ingredienser som lämnar en len yta efter sig, serum är ett avgörande steg i din hudvårdsrutin, och ska anpassas för tiden på året. Dessa koncentrerade elixir är ofta fullproppade med fler aktiva välgörare med mindre molekyler, som tränger djupare ner i huden än vanlig crème.

Du kan massera in ditt serum i ansikte, på hals och dekolletage innan du applicerar övrig vård, eller använda det ensamt på fuktfattig hud som känns trött. Det går även bra att mixa ner några droppar av serumet med din dag- eller kvällsprodukt för att få ytterligare effekt av din hudvård. En fuktspray eller mist ger en positiv inverkan snabbt men även på lång sikt, då vätskan motverkar uttorkning och ger många andra fördelar.