Din bästa hudvårdsrutin i höst

Din bästa hudvårdsrutin i höst

Nu smyger kylan sig på, något som kan vara skönt när det går långsamt, men påfrestande för huden om det sker hastigt. Det är dags att byta ut lätta texturer mot fylligare ditos, hålla grunden ren och toppa med en färgad dagcrème för extra vård, jämn ton och en lyster to die for. Här är din perfekta hudvårdsrutin i höst!

Fortsätt exfoliera huden

Många vet att huden mår bra av en storstädning inför sommaren, för att förbereda för solens strålar. Detta gör du med peelingprodukter; en anpassad för ansiktet, som Flour4 Face Peel, och en för kroppen som tål lite mer, exempelvis Flour4 Body Peel. De döda hudceller som ligger och skräpar på hudytan städas bort, nya bildas och huden blir mjuk och len – något som välkomnas även på hösten. Så skala försiktigt fram ett nytt mjukt skikt med fräsch lyster, med hjälp av mekanisk och kemisk exfoliering i kombination, innehållande naturliga ingredienser. Detta stimulerar inte bara cellförnyelsen, utan tömmer även porerna och ger ett bra utgångsläge för applicering av serum, lotions och/eller crèmer.

Skydd mot miljöpåverkan

Vi kan nu trappa ner på SPF-nivån något, men behöver fortfarande ett avancerat skydd mot miljöpåverkan. Antioxidanter som Vitamin A och E verkar för att reparera huden och främja cellförnyelsen, och är kända för att blockera fria radikaler som skapar oxidativ stress vilket åldrar i förtid. Reverse Age Defying är en tjugofyratimmars-crème som alltså kan användas både morgon och kväll vilken skyddar mot detta, och har även ett brett innehåll av ingredienser som motverkar åldrandet ytterligare. Som hydrokollagen, samt aminosyror som ökar hudens fasthet, fyller ut rynkor och bromsar åldersprocessen. Reveal Serum kan med fördel läggas under, för maximalt med fukt och näring åt torr, trött och glåmig hud.

Vardagsprodukter, hemmabehandling och avancerad BB

Till din dagliga rutin rekommenderar vi en mist, som Antioxidant Spray, för att snabbt fräscha upp och ge en mängd andra fördelar som får huden att må bra. En hud som behöver piggas upp kan laddas med ny energi på några minuter med innovativa Exo Mask, och när du väl är klar med vardagsrutinen kan denna förlängas med den kosmetiska biten. Nya Glowing Cream är en färgad dagcrème som finns i två nyanser; Gold för en ljus hudton, och Bronze för mellanmörka hudtoner. Produkten påminner om en BB men är desto mer, har en dryg formula – och när den tonas ut ovanpå din dagcrème, lägger den sig som ett vårdande och skyddande toppskikt. För att inte tala om den jämna yta du får, och den magiska lystern… Precis lagom silkig, utan att bli glansig. Du får en extra dos fukt och åldersförebyggande ingredienser på köpet. Glowing Cream passar fint även till en blandad eller fet hud, då den ger en matterande effekt för den där perfekta finishen.