Din bästa hudvårdsrutin i vinter

Din bästa hudvårdsrutin i vinter

hudvårdsrutin

Den kalla luften kan under vintermånaderna göra huden torrare och känsligare än vanligt. Det är därför läge att se över din hudvård för en professionell och anpassad rutin hemma, mellan salongsbesöken. Det är viktigt att satsa på varumärken av hög kvalitet och att inte använda för lätta produkter, utan vara noga med att de verkligen stärker och skyddar för optimal vård i vinter. 

 

Allt börjar med rengöringen

Grunden i all hudvård startar med en ordentlig rengöring två gånger om dagen. Väck huden på morgonen med en uppfriskande tvätt, exempelvis Flour4 Mousse Cleanse. Detta är en skonsam och härligt löddrande rengöringsmousse som effektivt tvättar rent utan att torka ut huden eller störa dess naturliga skyddsbarriär. Till kvällen rekommenderas dubbel rengöring, speciellt om du bär makeup dagtid, för att få bort alla sminkrester och oljebaserade orenheter samt rengöra på djupet.

Steg två är att förbereda huden för efterföljande vård med ett ansiktsvatten, även kallad toner, alternativt en mist. En favorit i vinter är Pure Hyaluronate Water som kommer i en smidig sprayflaska. Denna lätta och behagliga mist är extremt lugnande och återfuktande samtidigt som den återställer hudens PH-balans. Just denna mist är anpassad för en kombinerad och oljig hudtyp, så tänk på att välja en produkt som passar just dig. 

 

Botolifting booster serum

Ös på med fukt

Medan huden fortfarande är en aning blöt av ansiktsvattnet eller misten kan du applicera din första vårdande produkt för att kapsla in fukten i huden. Detta kan vara ett serum anpassat för säsong, exempelvis ett fylligare serum med mer näring som har en mjukgörande effekt under vintern. Vid behov kan du använda flera lager, för att få extra effekt.

Därefter rekommenderar vi ett lyftande serum för det känsliga området runt ögon och läppar, som Botolifting Booster. Denna exklusiva formula består av en hög dos aktiva ingredienser och är specifikt framtaget för att reducera fina linjer. Badda två droppar kring ögon och mun och följ upp med krämigare ögonvård vid behov.

Till sist gäller det att hitta rätt ansiktscremer för morgon och kväll, anpassade för dig och din hud.

Nu i januari vill vi slå ett slag för Derma Feed Rich Moisturizing Face Cream som är en dagcreme med hög solskyddsfaktor då det är viktigt att skydda sig mot solens strålar även på vintern, något som är lätt att glömma bort. Har du en mer blandad hudtyp kan du med fördel punktmarkera med denna produkt där du brukar bli torr. 

 

Det där lilla extra

För att huden ska må så bra som möjligt bör du koppla av med en mask ibland, gärna en eller helst minst två gånger i månaden. Förbered huden på bästa sätt med Flour4 Oxygenation Face Peel. Denna unika ansiktspeeling stimulerar cellförnyelsen, och det effektiva avlägsnandet av döda hudceller, talgöverskott och orenheter ger snabbt resultat i form av jämnare hudton och ökad lyster. Applicera ett tunt lager och massera lätt i några minuter. Fokusera på problemområden som näsa och haka, innan du sköljer noga med ljummet vatten och försiktigt torkar torrt.

Nu är det dags att lägga ansiktsmasken, och vi bara älskar den lugnande Balming Mask under vintersäsongen. Denna mask är idealisk för känslig och irriterad hud. Stryk på ett generöst lager och låt verka i tio till femton minuter. Varför inte passa på att skrubba kroppen under tiden? Med rika Fluor4 Oxygenation Body Peel blir fnasig vinterhud superlen.

Vill du ha hjälp med att skräddarsy en vinterrutin som passar just dig? Välkommen att boka tid för en konsultation där vi går igenom dina specifika behov och mål med din hudvård.