En beautyskribents bekännelser

En beautyskribents bekännelser

Test: Sheet mask som även innefattar halsen!

Jag har länge dragit mig för att använda så kallade arkmasker hemma, då min första erfarenhet av dessa var för många år sedan på salong, med en produkt som innehöll massvis med mentol. Jag låg där på britsen och höll fullkomligen på att frysa ihjäl av den iskyla som masken genererade, och huttrade i hela kroppen av vätskan som rann utmed hårfästet den långa kvarten som verkningstiden pågick. Trots varma handdukar och efterföljande massage var jag stel och frusen långt efter behandlingen, och den ”uppiggande effekt” som utlovats uteblev. Men när Renlives nyhet Revitalfiller Sheet Mask kom till kontoret var jag ju helt enkelt tvungen att hoppa upp i sadeln igen.

Hur var det?
Det var med skräckblandad förtjusning som jag öppnade förpackningen och plockade upp gasväven, gjord av 100 % naturlig cellulosa och fullproppad med nyttigheter, för att placera denna över ansikte och hals – beredd på att utsätta ett ännu större område för en blöt och ruggig känsla då alla andra arkmasker på marknaden slutar vid hakan. Men masken innehöll inte så mycket vätska som jag trodde (och befarade), utan precis tillräckligt för att fästa som en andra hud vilket inte bara var skönt, utan underlättade min vardag. Jag är normalt emot att gå omkring och få saker gjorda medan man använder en mask, utan är av den uppfattningen att man ska slappna av, och helst ligga ned, under tiden den jobbar. Men på grund av tidsbrist händer det att jag ibland hoppar in i duschen med en mask, och tvålar in kroppen medan den verkar.

Jag gillar tanken av att ångan som bildas därinne eldar på hyaluronsyran i sheet masken, med låg molekylvikt som jämnar ut och reducerar rynkor, och hög molekylvikt som är superfuktighetsbevarande. De naturliga näringsämnena som sojaprotein, och sojaglycinet som förnyar huden, gottar in sig av värmen medan glukonolakton som är en syra som förbättrar cellomsättningen. Sju minuter är allt som krävs, och enda gången jag inte använder just denna mask i duschen är när jag ska tvätta håret. Varför? Jo, för att jag vill behålla det serum som masken avger på huden, och inte spola bort detta ungdomskoncentrat. När jag lyft av masken applicerar jag därför dag- eller nattcème och masserar in ovanpå det som blir kvar medan huden fortfarande är fuktig, vilket ger en extra boost och blir som en lättare form av layering. Resultatet? En omedelbar åtstramning som följd, och en helt ny mjukhet och smidighet till huden på sikt.

Experttipset
Den svala känslan i början som jag varit så rädd för gick alltså över snabbt, och jag tänkte att det ju egentligen måste vara rätt behagligt för personer som är betydligt mer varmblodiga än jag själv att applicera en mask som kyler lite. Jag testade till och med att lägga en mask i kylskåpet någon timme för att sedan använda den på en väninna som verkligen uppskattade den effekt hon fick; hon tyckte att porerna drog ihop sig och att hennes hudrodnader hon kämpar med blev bättre. Perfekt inför ett viktigt möte, en fest eller date med andra ord! Viktigt är dock att inte förvara produkten i kylen under en längre tid, med risk för att då torka ut innehållet.

Att tänka på
Precis som med alla andra ansiktsmasker är det av största vikt att behandla väl rengjord hud. Du kan inte ha sminkrester eller döda hudceller som ligger och blockerar de ämnen som ska penetrera epidermis och jobba nere i hudlagren. Så börja med en uppfräschande tvätt, men för att bli riktigt ren bör du även peela huden några minuter med en finkornig produkt, och glöm alltså inte halsen som kommer omfattas av masken och för övrigt är ett utsatt område som inte sällan visar tecken på tidigt åldrande. Skölj noga med ljummet vatten och badda torrt innan du lägger Revitalfiller Sheet Mask. Det fina med den här lyxiga nyheten är att den passar alla hudtyper, så varför inte samla ihop vännerna och köra lite spa-mys tillsammans?