En beautyskribents bekännelser

En beautyskribents bekännelser

Ja, vi har påtalat vikten av att ta hand om huden runt ögonen förut, men det glöms lätt bort och när jag testade Renlives ögonvård blev jag övertygad: Det är inte samma sak som att använda en vanlig ansiktscrème som tynger ner det känsliga området. En specialanpassad rutin behövs, och ger lika mycket i utdelning som det är enkelt.

Det första jag reagerade på med Renlives sortiment, var att den enda renodlade ögonprodukten är lätt överdimensionerad, dubbelt så stor som konkurrenternas. Härligt, tänkte jag, för man kan väl aldrig få för mycket fukt vid ögonen?

Fel! Om man väljer fel i djungeln vill säga. För även om ögonhuden inte delas in i hudtyper som resten av ansiktet finns det en uppsjö inom den kategorin hudvårdsprodukter. Just Renlives Eye Serum är dock rätt, den passar alla med ett par ögon. Oavsett om du har normal, torr hud eller synliga linjer. Den är som nämnt generös, 30 ml, men samtidigt dryg så det räcker med en droppe per öga. Den påminner om en mix av mjölkigt serum, lotion, crème (trots namnet). Allt i ett.

Men! Vill du ha en riktig wow-effekt på tjugoåtta dagar, prova att kombinera med magiska Botolifting Booster, som trollar bort kråksparkarna med en synergieffekt av kraftfulla men skonsamma ingredienser. Två favoriter som teamar upp och kommer till sin fulla rätt tillsammans, så himla rätt helt enkelt. Speciellt när klimatet är torrt och extra skydd är optimalt.

Skillnaden mot övrig hudvård

Som jag var inne på redan i inledningen, blir en vanlig crème eller kroppsprodukt för tung för ögonen, något som beror på större molekyler som riskerar att tänja ut och göra rynkorna mer framträdande, snarare än att reducera dem. Dessutom innehåller inte sällan den senare produktkategorin, den anpassad för kroppen, ämnen som kan irritera. Som parfym. Och visst är det fint att känna sig väldoftande, men kring ögonen är det bara onödigt och dumt. Därtill kan en ögonprodukt innehålla fördelar som anti aging, då huden åldras en aning snabbare där.

De aktiva ingredienserna

Som nämnt tidigare består Botolifting Booster av en avancerad cocktail, som aminosyror, hög koncentration av lågmolekylär hyaluronsyra och rent Botox – denna stjärnprodukt förstärker även en injektionsbehandling med samma ämne. Återuppbyggande Eye Serum innehåller en riklig mängd näring och fukt i form av bland andra Vitamin E och Provitamin B5, och eventuella svullnader blir som bortblåsta, i alla fall på mig.

Vikten av att inte glömma

Det finns få saker som trollar bort år på några få sekunder om dagen som att vårda ögonen med rätt produkter – samtidigt finns det få saker som får dig att se äldre ut som lokala torrhetslinjer och brist på sömn när ögonen är trötta, det går inte att dölja ens med världens bästa concealer och litervis med Clear Eyes. Du applicerar med lätta, cirkulerande rörelser inifrån och ut, med betoning på lätta.

Använd gärna ringfingret som är svagast och gå inte för nära ögat då vätskan har en förmåga att krypa inåt (gör alltså inte som jag gjorde innan, att du blundar och gnuggar in produkterna från kinderna till ögonbrynen och allt däremellan för att sedan vakna till rödsprängda ögon). Lägg booster-serumet först, och crèmiga Eye Serum när det första lagret hunnit torka. Apropå applicering demonstrerar vår Renlive-modell punkterna att utgå ifrån. Gör gärna som Elina och dela upp i minimala klickar om du är nybörjare!