En beautyskribents bekännelser

En beautyskribents bekännelser

Test: Serumbehandling i engångsdoser

Å ena sidan är det fullt rimligt att exempelvis Active C, som består av två komponenter och ska blandas precis innan användning, kommer förpackade i små doser. C-vitamin är nämligen inte en helt okomplicerad ingrediens att få ner stabiliserad i en hudvårdsprodukt, och på det här sättet får man 2.5 ml att applicera i ansikte, på hals och dekolletage varannan kväll. Å andra sidan, märker jag snabbt att vialen av ansiktsoljan Rose E är ”för” generöst tilltagen med sina 3 ml, och den dryga oljan räcker till flera, om inte många, kvällar. Men denna produkt är däremot inte riktigt lika känslig mot att komma i kontakt med syre som den tidigare nämnda, fast visst borde den totala mängden olja hålla sig fräsch längre om den delas upp i tiondelar? Vi pratar en tämligen kort innehållsförteckning med endast tre ingredienser, utan tillsatt konserveringsmedel. Med i ytterkartongen kommer en liten tratt som ska fästa på respektive miniflaska, med en öppning som försluts med en pyttekork.

Plockar upp det medicinska

Redan här har vi kommit fram till två anledningar som pekar på varför det finns poänger med att förpacka vissa serum och ansiktsoljor i vialer, snarare än flaskor om 30 eller 50 ml. Vi går även tillbaka till grundidén med Renlive Cosmeceuticals, som ju är medicinsk hudvård. Vialer är nämligen typiska för läkemedelsindustrin då denna lilla behållare innehåller medicin i vätske- eller pulverform, alternativt bevarar prover som ska analyseras.

Koncentrat vid åldrande hud

Genom att dela upp i vialer kan tillverkaren även markera att det handlar om en mycket koncentrerad produkt. Neo Age som behandlar rynkor, får exempelvis endast användas en eller max två gånger per vecka på grund av den högeffektiva formulan. Även Skin Deep Filler som är intensivt återfuktande rekommenderas varannan morgon, och djupverkande Derma Feed Intensive Care piggar upp glåmig hud antingen morgon eller kväll, det vill säga helst inte både och. De lyxiga förpackningarna med vialer signalerar därmed att det handlar om kraftfulla kurer mot utvalda hudproblem, men vill du ha en hud i toppform går det såklart jättebra att investera i dessa mer långsiktigt, så länge instruktionerna om användning följs. Behandlar man med aktiva ingredienser fel eller för ofta, riskerar huden att bli överstimulerad och reaktiv, istället för det hälsosamma resultat som önskas.