En beautyskribents bekännelser

En beautyskribents bekännelser

Test: Rengöringar för olika behov och tillfällen

Löddrande mousse, krämkonsistens eller flytande lotion varvat med peeling för en ren bas – rengöringsritualen inom hudvård har kommit att bli nästan lika viktig som vad du applicerar efteråt. För orenheter blockerar ju de aktiva ingredienser som ska gå ner och jobba i huden mellan tvättarna! Vi har utvärderat Renlives ansiktsrengöringar.

När och hur?

Den första rengöringen som jag testade var Flour4 Mousse Cleanse, och precis som namnet avslöjar handlar det om fluffigt löddrande (och rentav ljuvlig) mousse. Den liksom väcker mig på morgonen och tar bort alla spår av dagen när jag ska sova, love it.

Med de andra rengöringarna väljer jag dock mina tillfällen, de är inte riktigt lika allround. Exempelvis Epi A Cleanse tar jag bara på morgonen, och speciellt när min hud känns lite torr och matt. Brukar massera in denna tunna men fullspäckade lotion och lämna kvar i ansiktet medan jag tvålar in kroppen i duschen. För lätt är den, nästan lite rinnig, men samtidigt precis lagom oljig. Vilket gör att jag upplever att makeup masseras runt och till viss del stannar kvar på huden, ihop med den behagligt sköna hinna som lägger sig som ett skyddande hudlager efteråt sköljning. Perfekt morgonprodukt med andra ord.

Soft Cleanse beskrivs som lätt löddrande, men jag upplever inga tensider, utan en mer upplösande effekt. Optimal till kvällen alltså, och jag älskar den krämiga känslan. Känner inte heller av någon direkt väldoft, så antar att den är oparfymerad – vilket är bra, om man som jag har en blandad hudtyp som tenderar att bli lite känslig på vintern. Inga onödiga tillsatser som irriterar, utan bara fokus på att bli ren.

Till sist, Gentle Cleanser har jag bara testat i farten på en resa, och även den var underbart krämig. Kanske kan vara något när minusgraderna slår till, men det är ju ljusår bort än så länge…

Att tänka på

Jag älskar dubbel rengöring till kvällen, oavsett vilken produkt – men givet är ju att den då behöver vara mild och inte sliter på ansiktet. Pratar vi en nästintill frätande, tvålliknande historia försvinner ju behovet av två steg… Och jag ser mycket hellre att smink och smuts löses upp i omgångar i en härlig rengöringsritual, det känns ju aningens skonsammare.

Den som slarvar blir hur som helst straffad med solkiga handdukar, och synligare porer på sikt. Så jag brukar använda det som måttstock; att om min vita handduk (som för övrigt bör tvättas i 60 grader så ofta som efter var fjärde användning) visar spår, blir det bakläxa. Inte lika lätt att mäta om man föredrar en fuktad svamp, men detta är ju naturligtvis valfritt.

En bomullsrondell med ansiktsvatten kan också svepa bort de sista resterna av dagen, om man inte hakat på trenden med automatisk fuktspray eller mist då vill säga. Kan tillägga att jag alltid tar bort ögonmakeup separat med en valfri remover först, så skugg- och mascarafläckar ingår inte i ekvationen, utan enbart det som lägger sig på hudytan under dagen.