En beautyskribents bekännelser

En beautyskribents bekännelser

Test: Ny uppstramande kroppslotion

Ett lyft av lår, rumpa och mage med en hudvårdsprodukt; är det möjligt? Vi har testat den senaste innovationen inom kroppsskulpterande produkter.

När och hur?

Det första jag la märke till är att Renlives Lifting Body Cream inte bör appliceras på samma ställen som min vanliga bodylotion. Visst, nyheten innehåller dyrbar hyaluronsyra i två olika molekylstorlekar för optimal återfuktning, men det kändes ändå ”fel” att slösa produkten på partier som enbart är lite torra. För den lyftande crèmen är riktad, till problemområden där man aktivt behöver arbeta med struktur och form. Så underben, armbågar, fötter, händer och dekolletage får hålla tillgodo med andra mjukgörare.

Därefter masserar jag in mage, lår, rumpa och överarmar med Lifting Body Cream, helst efter min morgondusch, men även till kvällen innan jag byter om till pyjamas. Låter även produkten absorberas ordentligt och torka innan kläderna åker på; jag stannar i det varma badrummet och pysslar om ansiktet under tiden. Och ja, det är lite ovant att smörja in kroppsdelar som tidigare inte fått någon uppmärksamhet alls, men jag vande mig efter några dagar.

Lifting Body Cream är varken gelé-aktig som Lipo Slender, och inte heller fullt lika krämig som Flour4 Body Cream. Den är mer som en fluid, lätt men inte rinnig. Den verkar rätt anspråkslös till en början, men efter ett par veckor noterade jag faktiskt att huden kändes mer elastisk och såg spänstigare ut. En subtil men positiv förändring, som gav en tillräckligt stor morot för att fortsätta hemma-behandlingen med Lifting! Kontinuerligt, kan tilläggas. För slutar man så går allt tillbaka till utgångsläget – ingen hudvårdande effekt blir permanent efter några appliceringar, det krävs underhåll (och en allmänt sund livsstil).

Att tänka på

Vi tittar på två olika resultat här. Jag började först uppleva den kortsiktiga, som sedan gick över till något mer långsiktigt. Huden blev mindre slapp och konturerna formades subtilt, något som utlovas med hjälp av rena och aktiva ingredienser i denna lyxiga formula. E-vitamin och dess antioxidanter, örten bockhornsklöver och andra naturliga ingredienser som bomull, samt extrakt från oliv, pollen, havre och vete, samverkar. Det går inte snabbt, det är ingen mirakelkur. Det gäller att ha tålamod – men när första flaskan väl var använd till sista klicken såg jag viss skillnad, kände mig tightare och tycker nu att jeansen sitter skönare än innan. Och ja, huden blir djupt återfuktad av hyaluronsyran, vilket kanske var allra mest märkbart.