Förpackningarnas roll i kosmetikabranschen

Förpackningarnas roll i kosmetikabranschen

Krävs tvåhandsfattning för hanteringen av en premiumprodukt? Knappast, men ett gammalt synsätt var att det ansågs lyxigt att skruva av locket från en burk inför appliceringen av en hudvårdsprodukt. Som tur är vet vi bättre idag!

Tro oss, du vill aldrig stoppa ner fingrarna, som bär massvis med bakterier även om du nyss tvättat dem, i en behållare. För att lämna kvar några av dem där i texturen, och upprepa samma procedur nästa gång du ska smörja in dig. Tänk själv hur många bakterier det blir på sikt, och vad som händer med produkten över tid om de tillåts gro under ett antal månader – även om detta inte syns med blotta ögat. Så nej, den cocktailen är inget du vill ha i ansiktet, och premiumvarumärken tar alltså bort burkarna ur sina sortiment mer och mer. Speciellt om vi pratar professionella salongsmärken som är noga med att undvika irritation och inflammation.

Satsa på tuber och pumpflaskor

Renlive tillverkar främst behållare på tub eller med pump, innehållet förpackas direkt och de är lufttäta. Även våra ansiktsvatten som inte har ett öppet hål ner, utan en smart skruvfunktion. Detta för att ingredienserna påverkas om de kommer i kontakt med syre. Dessutom är både behållarna och ytterkartongerna återvinningsbara, alla tuber och flaskor är tillverkade av återvunnen plast (med mist-sprayerna och vissa serum som kommer i glas-ampuller undantagna). Vi värnar om miljön, och utför heller inga djurtester.

Produceras i små serier på beställning

För bästa möjliga kvalitet tillverkas hela sortimentet på beställning i små serier i en steril miljö hos Biotec i Italien. På så sätt kan färskhet och säkerhet av ingredienserna garanteras.  Renlive har därmed inga stora produktlager, och eftersom ingredienserna är rena och inte blandas ut med mängder av konserveringsmedel (vilka istället hålls till ett minimum), finns vissa bäst före-datum att beakta när produkten väl är öppnad och användningen påbörjad. En orörd förpackning håller dock längre om den förvaras svalt, upp till ett par år.

Så var noga med var du köper din hudvård. Följ med i utvecklingen och välj endast leverantörer som följer ovan standard och kriterier. Det kan krävas lite research från din sida, men när den väl är gjort så har du ett varumärke att lita på, som vill dig och planeten väl.