Hållbarhet i fokus

Hållbarhet i fokus

Det är viktigt för oss att tänka på framtiden, och göra ansvarsfulla val i samtliga led från produktion till distribution av Renlives produkter. Med smartare sätt att ta fram nyheter och underlätta miljötänket för konsumenten, ligger vi i framkant för att främja en grönare planet.

Vikten av återvinning

Vi minskar vår miljöpåverkan genom att arbeta med lokalt producerade produkter i Italien av hållbart innehåll och material. Vi har en nära kontakt med leverantörer då deras policy måste gå hand i hand med vår. Texturerna förpackas endast i material som är snälla mot miljön och kan återvinnas, med nödvändiga ytteremballage. Stora kedjor jobbar mycket med detta genom att ta fram nya initiativ, men det förekommer även greenwashing som köpare behöver akta sig för. Transparensen blir viktigare hos skönhetsföretagen, något du som kund har rätt till. Renlives innehåll förpackas direkt vid tillverkning i lufttäta behållare, främst tub eller pumpflaska. Vi värnar om en cruelty free standard, och utför aldrig djurtester.

Ingredienser med miljötänk

Vi har sedan start undvikit starka syror till förmån för mildare men samtidigt effektiva ingredienser, och ser nu att fler varumärken frångår denna skadliga trend alltmer. Idén om att skydda och stärka hudbarriären över tid med rena ingredienser har fått ett lyft, exempelvis med antioxidanter och ceramider, vilka skapar en god hudhälsa. Annat innehåll med smarta formuleringar är nya varianter av Retinol och favoriten C-vitamin som fått uppsving på olika sätt. Bioteknologi och hållbart framtagna ingredienser är också på tapeten, och Renlive satsar inte sällan på ett högt innehåll av naturliga och veganska ämnen vilka är nedbrytbara.

Minimerade utsläpp

Grön frakt är vårt förstahandsval gällande köp som görs på distans. En ytterligare åtgärd för att undvika onödiga transporter är att Renlive samarbetar med skönhetskliniken och återförsäljaren House of Beauty, som erbjuder er kunder upphämtning centralt på Nybrogatan 12 i Stockholm. Välj dina produkter som vanligt i shopen, i varukorgens fraktalternativ väljer du sedan ”local pickup”. Du får ett mail när ordern är packad, och kan hämta dina varor på plats.