Torr hud efter sommarens sol och bad? Så skapar du balans i huden igen

Torr hud efter sommarens sol och bad? Så skapar du balans i huden igen

Höstens hudvårdsrutin som ger glow

Vi mår alla bra av rutiner, oavsett slag. Då vi har olika årstider är det viktigt att se över sina hudvårdsrutiner och anpassa dem efter väder och vind. Sommartider innebär att huden blir utsatt för mer sol och detta påverkar huden negativt vilket innebär att man bör se över sina hudvårdsrutiner inför hösten så att huden får glow och lyster igen.

hudvårdrutiner

 

Orsaker till obalans i huden

Det finns många orsaker till att huden är obalanserad. Under semestertider tappar man ofta sina mat- och sovrutiner och dessa två faktorer är superviktiga för att kroppen ska må bra inifrån. En bra hy är ofta spegeln på ditt inre välbefinnande.
Det är också lätt att glömma solskyddsfaktor på ansiktet eller att man använder fel produkt helt enkelt. För att du ska hitta det som passar din hy rekommenderar vi att kontakta oss  för konsultation så hjälper vi dig att hitta rätt produkt.

Din hudvårdsrutin, steg-för-steg guide

Steg 1 i din hudvårdsrutin är att rengöra huden väl och på djupet. Detta kan du göra exempelvis med peeling. Målet med en peeling är att avlägsna gamla och döda hudceller från hudens yta för att främja produktionen av nya celler. Ansiktsporerna rengörs på djupet och din hud blir mjuk med en fräsch lyster. Vår peeling från Flour4-serien, Oxygenatin Face Peel har tagits fram speciellt för att boosta cellförnyelsen. Den här underbara peelingen kan du använda en gång i veckan för att få en ren och fräsch hud och förbereda den för nästa steg, nämligen ansiktsmask.

ansiktspeeling renlive

 

Steg 2 - ansiktsmask

Nästa tips är att lägga en skön, återfuktande ansiktsmask efter din peeling.
En ansiktsmask har många olika funktioner såsom att pigga upp trött och glåmig hud, sudda ut fina, små linjer, motverka ålderstecken, ge lyster samt återfukta huden. Då din hudtyd kan variera beroende på exempelvis mående, stressnivå, hormonbalans är ett tips att ha några olika typer av ansiktsmasker hemma. Konsultera gärna vår hudterapeut via vår chattfunktion vilken som passar just dig så guidar vi dig rätt.

Steg 3 - ansiktsserum

Ett ansiktsserum är ett måste i allas badrumsskåp. Till skillnad från ansiktscrémé så återfuktar ansiktsserum på djupet och innehåller mer aktiva ingredienser för att uppnå maximal effekt. Resultatet blir långvarigt och huden känns mjuk och återfuktad, hela dagen. Vi har olika serum beroende på behov och det går alldeles utmärkt att applicera flera serum eller boosters som de också kallas på varandra för att dels behandla olika hudtillstånd samtidigt dels för att uppnå en önskad effekt.

 

renlive.se professionell hudvård online

Steg 4 - ansiktskräm

Vi rekommenderar att man använder olika ansiktscrémé - en för dagen och en för natten. Exempelvis så är dagcrèmens huvudsakliga uppgift att skydda den känsliga ansikshuden mot yttre, skadliga påfrestningar och att samtidigt vårda huden.
En dagcrème bör innehålla solskyddsfaktor och ger huden det där extra skyddet så att huden håller sig yngre längre. En nattcrémé innehåller andra ingredienser och har i syfte att främst återfukta och ge Näring så nya celler kan bildas på hudens yttersta lager. Många hudbesvär såsom torr hud, acne, fina linjer, rodnad och pigmentförändringar kan förbättras med rätt ansiktscrémé. Vi rekommenderar starkt att konsultera vår hudterapeut via chattbubblan så att du får rätt guidning och på så vis använder rätt produkt anpassad för just din hudtyp.