Hudens vårrutin 2024

Hudens vårrutin 2024

Fukt, fukt – och lugnande produkter. Det är receptet för en hälsosam hudvårdsrutin i vår!

Vad mer är viktigt att komma ihåg? Jo, samma prio som varje år – nämligen att investera i en dagkräm med högt SPF, något vi ofta glömmer i jakten på D-vitamin. Vårsolen är stark, även om den inte känns på samma sätt som en het sommardag i juli.

Skräddarsy för säsongen

Hudvården behöver anpassas, för att skydda mot solens skadliga strålar och bibehålla hudens ungdomliga skönhet. Annars torkar strålarna ut barriären på nolltid. Pigmentering skapas även i hudens alla lager, vilket kan visa sig på ytan i form av skador och missprydande fläckar. UVA- och UVB-filter är avgörande, även molniga dagar, för att förhindra förtida åldrande och rynkor.

Att tänka på

Undvik tunga krämer och överdrivet många lager hudvård i vår. Satsa istället på lättare texturer med fokus på fukt och skydd. Viktiga ingredienser inkluderar fuktbevarare som Hyaluronsyra och Glycerin, samt antioxidanter som E-vitamin. Att ha samma produkter året om kan leda till obalans i huden. Vi missar då att tillgodose dess aktuella behov, som att filtrera bort solexponering effektivt.

En idealisk vårgarderob för ansiktet innefattar noggrann rengöring, lätta formulas, regelbunden exfoliering med planering för att undvika solkänslighet och få bort uppbyggnad av solprodukter. Samt djup återfuktning, kompletterat med skydd under dagen.

Våra favoriter

Renlive presenterar några av de bästa produkttipsen för att förbereda huden inför solen, vilka främjar en frisk och hållbar bränna, utan skadliga effekter.

Sun Tan Inducer är utformad för att aktivera hudens naturliga fotoskydd och kan användas förebyggande inför solning. Vår populära Face Peel avlägsnar gamla hudceller, och tillåter aktiva ingredienser att penetrera och prestera bättre. Glowing Cream är vidare en multifunktionell produkt, perfekt för att fräscha upp och jämna ut hudtonen utan makeup. Skydda mot fria radikaler och återfukta under dagen gör du med våra boostande mister, samtidigt som Derma Feed är den optimala dagkrämen med kvalitativt SPF.