Höstens hudvårdsrutin

Höstens hudvårdsrutin

Din hud älskar rutiner, och dess steg mår i sin tur bra av att ses över inför varje säsong. Efter sommar och semester är det därför bra med en nystart - se över dina hudvårdsrutiner och att uppdatera dina hudvårdsprodukter.

Orsaker till obalans

Förutom hudvårdsprodukter, finns det flera faktorer i vardagen som kan orsaka obalans i huden. Se därför till att dricka ordentligt och sova så mycket du behöver, äta så ren och oprocessad mat som möjligt, samt träna regelbundet. Tänk även på att miljön kan påverka, genom att alltid ge din hud skydd mot sol, uttorkande klimat och fria radikaler med hjälp av antioxidanter. Om du stressar mycket brukar huden reagera med glåmighet, blemmor, utslag eller andra synbara tecken.

Hudens basgarderob

Utöver ditt dagliga leverne består en bas i produktväg av rengöring, ansiktsvatten, serum, kräm och ögonkräm – samtliga ska vara anpassade för din hudtyp och måltillstånd, fel produkt kan vara kontraproduktivt även om den fungerar bra för någon annan. Därtill kan peeling och mask adderas, beroende på hudstatus.
En sheet mask som Revitalfiller som fyller på fuktdepåerna är sällan fel, men konsultera gärna en hudterapeut för att välja rätt.

Att tänka på inför hösten

Hösten är som vi alla vet en torrare och kallare årstid, vilket innebär en påfrestning för huden. Man behöver då se över sin hudvårdsrutin och anpassa produkterna, ofta till rikare, fylligare eller rentav tyngre sådana som laddar med näring.

Bygg upp hudhälsan och förse barriären med mycket fukt för en bra balans. Satsa på ett djupgående serum, behandla med specialprodukter vid behov och spraya med en fuktmist flera gånger per dag. Antioxidant Spray ger också skydd till alla hudtyper medan Pure Hyaluronate Water lugnar kombinerad eller fet hud för att skapa balans över dagen.

Har du vistats mycket utomhus och kanske slarvat med högt SPF? Då kan det vara läge att reparera sommarens hudskador, som kan visa sig i form av uttorkning, rynkor eller pigmentförändringar. Det är alltid bra att köra en kur med c-vitamin 1–2 kvällar i veckan och vi rekommenderar Active C som kommer i små glasampuller, så kallade vialer.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor och funderingar!