I fas med vinterns hudvård

I fas med vinterns hudvård

En hudvårdsrutin bör anpassas och uppdateras inför varje säsong för optimal effekt, och i vinter satsar vi på närande texturer samt lägger lugnande och återfuktande masker ofta.

Rengöring med maxgräns

En ordentlig avtvättning morgon och kväll är av yttersta vikt – men du bör inte rengöra ansiktet oftare än så, speciellt inte vintertid då huden inte sällan är både torrare och känsligare. Epi A Cleanse är en krämig rengöring med mycket fukt, som med fördel kan lämnas en stund på huden som en minimask innan du sköljer. Någon gång i veckan rekommenderar vi Flour4 Face Peel som både ger kemisk och mekanisk exfoliering; något som även passar känslig hud, men är den irriterad kan du stryka på ett tunt lager i några minuter utan att massera runt kornen, för att få bukt med tilltäppt- och orenheter. Hydrotone ansiktsvatten kan få avsluta rengöringsritualen; den är fyllig i konsistensen och kan baddas på hudytan för att fylla den med extra fukt.

Crème 24/7

Renlive har flertalet tjugofyratimmars-crèmer som kan användas som både dag- och nattprodukt, exempelvis Reverse Age Defying eller Flour4 Face Cream som ser om båda behoven. Under kan det kraftfullt åldersförebyggande serumet Reveal eller djupt återfuktande Fluid H appliceras. Båda passar även under ögonen, innan ögoncrème, och är huden lite fuktig från ansiktsvattnet när serumet stryks på hjälper det att låsa in fukten längre ner i huden.

Topping som komplement

Fluor4 Mask syresätter huden medan härliga Balming Mask lugnar – båda med närande och återfuktande egenskaper. Lägg ett par gånger i veckan eller vid behov och koppla av i några minuter under verkningstiden, samt varva gärna med boostande Derma Feed Intensive Care; ett revitaliserande serum på ampull vilket återställer trött och glåmig hud. För en jämn balans är Antioxidant Spray i handväskan alltid en bra idé – denna fuktspray är en oumbärlig självklarhet för en hudvårdsritual på nästa nivå. Den kan användas så ofta som varje timme i perioder när det behövs, detta skyddar även mot oxidativ stress.