Renlives serumskola

Renlives serumskola

RENLIVE SERUMSKOLA

Ett serum är en ansiktsprodukt som är ett måste för en effektiv hudvårdsrutin. Det innehåller oftast fler aktiva ingredienser och har mindre molekyler än övrig hudvård, vilket gör att produkten kan tränga ner djupare och jobba i hudens olika lager. Resultatet blir därmed snabbare och mer långvarigt, men det är viktigt att du väljer ett eller flera serum anpassade för din hudtyp, dina behov samt väljer ett professionellt salongsmärke för önskad effekt. Serum kallas ibland för booster eller koncentrat, och kan vara lättare eller oljigare i texturen. 

 

Att tänka på när du väljer serum 

Först gäller det att lära känna din hud lite bättre och bästa sättet är att besöka en salong för en professionell konsultation och få personliga rekommendationer. Du kanske redan vet din hudtyp, det vill säga om du är torr, normal, blandad eller oljig/fet. Därtill kan huden ha olika tillstånd. En favorit för känslig och röd hud är Sensitive Serum, för åldrande hud rekommenderar vi bland andra Neo Age och behöver du återfukta huden på djupet kan Fluid H vara en lösning. Serum kan alltså komma i en mängd olika formulas och kan även verka uppiggande, renande eller lystergivande för att nämna några fler exempel. 

 

Hur används serum hemma? 

Efter rengöring, medan huden fortfarande är fuktig efter ansiktsvatten/toner eller mist kan du applicera denna första vårdande produkt för att kapsla in fukten i huden. Detta kan vara ett serum anpassat för årstid, som en tjockare variant med extra näring med fler mjukgörare till vintern. Under sommarhalvåret kan ett serum med vitamin C vara bra för att tillsammans med SPF ge ett extra skydd mot UV-strålar och oxidering till följd av fria radikaler. 

På morgonen kan du välja ett tunnare serum innan din dagcrème, och till kvällen kan du avsluta din rutin med en olja som låser in fukt och berikar huden med skyddande ämnen. 

 

Lager på lager 

Med olika lager tar du din hudvård till högre höjder. Du kan med fördel applicera flera serum ovanpå eller bredvid varandra, denna metod kallas för layering. Du kanske till exempel vill fylla på fukthalten på torra kinder, medan t-zonen, det vill säga panna, näsa och haka, behöver en oljereglerande produkt. Fina linjer vid exempelvis ögon kan punktmarkeras med ett anti age-serum, och du kan behandla olika hudtillstånd samtidigt med olika nivåer. 

Vill du ha hjälp med att skräddarsy en serumbehandling som passar just dig? Kontakta oss på sociala medier eller skicka ett mail till oss så hjälper vi dig med dina behov.