Varför du ska smörja kroppen

Varför du ska smörja kroppen

Huden är vårt största organ, vårt främsta skydd, fronten utåt, som behöver kärlek och omtanke för att må bra. Den förtjänar det bästa i form av en helhetslösning, och då allt fler inser att huden omfattar rejält mycket mer än bara ansiktet, växer komplementen inom hudvårdande produkter lavinartat. Vi har listat tre Renlive-favoriter för en komplett kroppsrutin!

Mjuk från topp till tå

Enkla body lotions består inte längre främst av vatten, mineralolja och doftämnen som inte gör någonting positivt för huden – även prisvänligare varumärken satsar numera oftast på minst ett par aktiva ingredienser då medvetna konsumenter efterfrågar det. Och för att dessa ska få en chans att verka, behöver hudytan vara ren från gamla hudceller, som annars blockerar tillförseln när du applicerar kroppsvård. Flour4 Oxygenation Body Peel ger snabbt en skonsam men effektiv exfoliering med bland annat finkornig pimpsten, och innehåller även närande sheasmör. Huden lämnas len och har fått den första dosen fukt, redo att tillgodogöra sig efterföljande crème.

Var slutar ansiktet?

I tidningsartiklar beskrivs hudvårdande ritualer av ansiktet som att de slutar ungefär vid käklinjen, eller möjligtvis halsen. Hudterapeuter är dock rörande överens om att även dekolletaget hör till ansiktet, även om man kanske inte använder en anpassad rengöring på samma sätt. Men du bör absolut svepa en bomullspad med ansiktsvatten där morgon och kväll, och smörja med solskydd eller ansiktscrème. På denna delikata hud visar sig inte sällan ålderstecken i form av fläckar och rynkor tidigare än i själva ansiktet – det finns därför en poäng med att steppa upp ytterligare och investera i en produkt framtagen för just dekolletaget. Vi älskar Flour4 Breast Contour, en exklusiv formula med havskollagen som stramar upp, tonar och ger fasthet till detta känsliga område.

Ingen vanlig kroppscrème

Precis som ovan nämnda produkter innehåller Flour4 Oxygenation Body Cream den aktiva ingrediensen perflourcarbon. Den har en unik förmåga att berika huden med syre vilket ökar cellförnyelsen på hela kroppen. Huden får hjälp att repareras, och ser märkbart yngre, slätare och mer hälsosam ut. Som sagt, anti age-effekter är inget som behöver sparas in på för att vi har möjlighet att täcka kroppen med kläder, sköt om hela huden för din egen skull! Lägg till en uppfräschande fotprodukt så är du kitad, och bär alltid med dig en handcrème som skyddar dina mest utsatta delar mot negativ miljöpåverkan som strålning och oxidativ stress.