Yoga som ger glow!

Yoga som ger glow!

Hudvårdsprodukter och behandlingar på klinik i all ära, men vill du öka blodcirkulationen och ge huden något extra för att få den där friska glöden med mer naturlig lyster bör du kombinera med regelbunden yoga eller gymnastik – för ansiktet. Det bästa är att du slipper besöka ett gym eller studio, utan kan göra övningarna hemma framför spegeln, eller i soffan när du väl har fått in vanan.

På samma sätt som kroppen tappar muskelmassa med åren, förlorar ansiktsmusklerna volym och spänst på sikt. Men med rätt rörelser kan du tona dessa, och grimaserna gör även att du kan få stramare hud och till och med släta ut befintliga rynkor. Ansiktsyoga är en gammal tradition som gör att spänningar vid panna, tinningar och käkpartierna släpper samtidigt som man får ett minilyft, helt gratis. Med hjälp av världsledande gurun Fumiko Takatsu berättar vi hur!

Pannlyft

Pannlyft

Släta ut pannan och lyft ögonbrynen samt hängiga ögonlock genom att placera sidan av dina händer längs hårlinjen. Låt tummarna peka neråt framför öronen. Lägg till ett fast tryck och dra hårlinjen bakåt. Håll bröstområdet öppet och slappna av i hals och axlar medan du säkerställer att pannan inte rynkar sig. Behåll trycket och titta ner på golvet genom att endast röra på ögonen, utan att rynka på näsan. Luta inte huvudet nedåt och känn spänningen. Glöm inte att andas när du håller positionen i tio sekunder och repetera sedan en gång.

Släta ut nasolabiala veck

Bli av med nasolabiala veck

För att släta ut linjerna från mun till haka får du inte spänna käkområdet, låt istället hakan falla när du öppnar munnen och formar ett ”O”. Pressa överläppen mot dina tänder och notera en utslätande känsla under ögonen. Håll kvar i tio sekunder och upprepa två gånger.

happy face

Se gladare ut

Lyft upp hörnen på läpparna med en enkel metod – något som genast får dig att se lyckligare och yngre ut. Börja med att le, med sidorna av munnen på samma nivå. Sträck ut tungan som om du försökte nå nästippen. Håll i tre sekunder, rör sedan tungan långsamt till höger medan du sträcker den ut och upp och var stilla i tre sekunder till. Rör tungan långsamt till vänster medan du sträcker den ut och upp och håll i tre sekunder. Repetera två gånger.

Skin Gym

Förutom miner som boostar ansiktskonturerna kan du ta din hudvård till nästa nivå med ett professionellt redskap, för att massera och stimulera vilket förbättrar ansiktets struktur. Skin Gym är en innovativ roller utrustad med facettformade kulor som med hjälp av vibration genererar ökad blodcirkulation, reducerar svullnad och tränar de underliggande musklerna i ansiktet. Resultatet blir en friskare lyster som du kan se efter några få användningar, medan mer fasthet och ökad spänst kommer att märkas efter några månader.

Du kan rolla ansiktet dagligen och helst direkt efter applicering av ett närande serum eller en ansiktscrème som arbetas in i huden och förstärker effekten av massagen ytterligare. Skin Gym passar alla hudtyper och kan användas både förebyggande eller vid åldrande hud.