HÅLLBARHETS - & FÖRBÄTTRINGSARBETE

VÅR HÅLLBARHETSPOLICY FÖR EN HÅLLBAR HUDVÅRD

På Renlive försöker vi göra så ansvarsfulla val inför framtiden som möjligt. Vi strävar alltid efter att hitta nya smartare sätt att konsumera, och minimerar vår miljöpåverkan genom att arbeta med lokalt producerade produkter i Italien med hög kvalitet av hållbart innehåll. Vi håller en tät kontakt med leverantörer i samtliga led för att försäkra oss att deras policy går i linje med vår. Grön frakt är vårt förstahandsval gällande köp som görs på distans.

ÅTERVUNNA FÖRPACKNINGAR

Texturerna förpackas inte hur som helst, utan endast i material som är snälla mot miljön och kan återvinnas, med nödvändiga förpackningar. Stora kedjor jobbar mycket med detta genom att ta fram nya initiativ, men det förekommer även greenwashing som köpare behöver akta sig för. Transparensen blir viktigare hos skönhetsföretagen, något du som kund har rätt till. Renlives innehåll förpackas direkt vid tillverkning i lufttäta behållare, främst tub eller pumpflaska. Även våra flytande produkter som ansiktsvattnen saknar ett öppet hål ner, och har istället en smart skruvfunktion. Detta för att skydda ingredienserna från att komma i kontakt med syre. Både förpackningarna och ytterkartongerna är återvinningsbara, alla tuber och flaskor är tillverkade av återvunnen plast (med mist-sprayerna och serum-kurerna som kommer i glas-ampuller undantagna). Vi värnar om en cruelty free standard, och utför inga som helst djurtester.

INGREDIENSER MED MIJLÖTÄNK

Vi har sedan start undvikit starka exfolieringar till förmån för mildare men samtidigt effektiva ingredienser, och ser nu att fler varumärken i framkant frångår den skadliga syratrenden alltmer. Idén om att skydda och stärka hudbarriären över tid med rena ingredienser har fått ett lyft, exempelvis med antioxidanter och ceramider, vilka skapar en god hudhälsa. Andra ingredienser med smarta formuleringar är nya varianter av Retinol och favoriten C-vitamin som fått uppsving på olika sätt. Bioteknologi och hållbart framtagna ingredienser är också högaktuellt – det bästa valet är nämligen inte alltid det som är hämtat direkt från naturen, även om vi på Renlive satsar på ett högt innehåll av veganska ingredienser i våra produkter.

FÄRRE UTSLÄPP

I ytterligare ett led att undvika onödiga transporter ingår Renlive i ett samarbete med skönhetskliniken och återförsäljaren House of Beauty, som erbjuder er kunder upphämtning centralt på Nybrogatan 12 i Stockholm. Välj dina produkter som vanligt i shopen på denna hemsida, och när du går vidare med varukorgen till kommande steg väljer du ”local pickup” istället för övriga fraktalternativ. Du får sedan ett mail när ordern är packad, och kan hämta dina produkter när det passar mellan 10–16 valfri vardag.