Det lilla extra…

Det lilla extra…

…Som just din hud älskar!

Vi har tidigare skrivit om de olika hudtyperna, hur du identifierar den och vårdar efter dess grundläggande behov. Men det finns specifika knep du även kan tänka på, för att optimera hudhälsan och uppnå bästa möjliga utseende beroende på vad den behöver.

Hudvårdande komplement

Har du normal hud? Toppen, då har du en uppsjö produkter att välja bland, kan plocka ut de texturer du föredrar och behöver inte vara lika nitisk med din hudvårdsrutin som de med specialbehov eller problem. Men det finns serier för normal hud, exempelvis Renlives FLEXI-serie, som innehåller boosters för de perioder när huden är lite ur balans. För precis som andra hudtyper kan normal hud variera i tillstånd. Hormoner och stress kan ge tillfälliga orenheter, något som Mask M löser upp och behandlar. Är du torr på grund av kyla, vätskebrist eller andra orsaker kan Fluid H återställa – detta serum är en riktig fuktbomb. Och även en normal hud bör skyddas mot fria radikaler som åldrar den i förtid. Samt kan med fördel fräschas upp under dagen, något som är lätt fixat med Antioxidant Spray.

Ladda över natten

Du som i princip alltid är torr och känslig kan testa att byta ut serumet mot en lugnande och djupt närande ansiktsolja, som Rose E. Ta några droppar innan din nattcrème, och testa att blanda ut din dagcrème om du inte vill bli blank på morgonen innan du lägger makeup. Du känner själv hur mycket olja som är lagom, då detta kan byggas på. Men ett annat knep är att återfukta med en nattmask, och då behöver du inte leta efter specialprodukter. Lägg bara ett lite tunnare lager av en mask som inte torkar helt innan du går och lägger dig; Balming Mask är perfekt för detta. Lyckas du sova på rygg är det ännu bättre – men oavsett vaknar du med en hud som sugit åt sig av fukt och ingredienser som dämpat irritationer till morgonen.

Punktmarkera

Fet eller aknebenägen hud mår bra av crèmen Aselox över ansikte minus ögonområdet, men med en blandad hud kan det bli knepigare. Flour4-serien upplevs balansera på så sätt att den återfuktar där det behövs och matterar där det tenderar att blänka lite. Men att punktmarkera är annars ett hett tips. Ovan nämnda masker kan läggas enbart på torra respektive orena partier simultant, och upplever du ett partiellt åldrande kan Botolifting Booster appliceras lokalt för att trolla bort linjerna på några veckor. Derma Light är super att koncentrera på pigmentfläckar, och liknande kan du tänka i en rad olika kombinationer när hudens områden varierar, så sammansättningen av produkter passar just dig. Lite pillande, men ger fina resultat som belöning.