Olika hudproblem och tillstånd

Olika hudproblem och tillstånd

Du har en viss grundläggande hudtyp, och vi har tidigare skrivit om hur du bäst identifierar den. Därtill kan hudens tillstånd variera kraftigt, med följder som känslighet, orenheter eller synliga rynkor. I veckans inlägg går vi igenom de olika hudproblem som vi brottas med och vad man kan göra åt dem.

Hudvårdsprodukter framställs inte sällan för en normal hudtyp; universala varianter av crèmer och annat som sägs passa alla. Och många människor har förvisso en krångelfri hud som inte kräver överdrivet mycket underhåll, åtminstone i perioder när livet flyter på smärtfritt. Men för alla som genomgår stressiga situationer, blir påverkade av temperaturväxlingar, ohälsa eller hormonella rubbingar – för att inte tala om de som har genetiska anlag för rödhet, akne, pigmenteringar eller för tidigt åldrande krävs specialanpassad vård.

Renlives olika hudvårdsserier

Renlive Cosmeceuticals är ett naturligt, innovativt och medicinskt varumärke som skonsamt men effektivt behandlar olika hudproblem samt bromsar hudens åldrande. Alla produkter är gjorda på rena ingredienser av högsta kvalitet, är resultatinriktade men samtidigt milda. Alltid allergivänliga, fria från onödiga ämnen som mineraloljor, petroleumderivat, paraffin, silikon och vaselin vilka kan irritera huden.

Renlive har förutom FLOUR4 som passar de flesta, flera hudvårdsprogram för varierande behov. RIGENERA är en innovativ serie speciellt framtagen för åldrande hud. De aktiva ingredienserna hjälper huden att minska ålderstecken och reducerar fina linjer och rynkor. COMBINATION OILY-produkterna är speciellt framtagna för blandad och fet hud, med vårdande ämnen som dämpar talgproduktionen utan att torka ut huden och rubba dess naturliga balans. DRY SENSITIVE är ett paket innehållande minimalt med doftämnen, och är sammansatt med råvaror som har en lugnande och vårdande effekt på huden. Känslig hud skyddas från yttre påfrestningar och föroreningar med maximalt skydd, medan torr hud återfuktas på djupet. FLEXI har kompletterande boosters som kan adderas till övriga steg i hudvårdsrutinen för att förbättra resultatet, med normal hud som utgångsläge.

Allt börjar med solskydd

Förutom att välja rätt linje, gäller det att sköta kosten, undvika rökning och att inte sola för mycket. Solen skadar huden mer än vi kanske vill bli medvetna om, och utan solskydd är ingen hudvård helt komplett. SUN CARE är ett solskyddsprogram som blockerar solens farliga strålar med högt SPF, men produkterna gör mycket mer än så. De återfuktar, återställer och vårdar. Basen vilar på hyaluronsyra och andra dyrbara ingredienser som tillför andra fördelar än enbart skydd vid strålning. Högt solskydd bör bäras av alla, oavsett årstid, ålder och hudfärg, då exponeringen är den största orsaken till hud som åldras i förtid.

Problemlösare för kroppen

Renlives kroppsserie för dess alla behov heter BODYLINE. Den består av noga utvalda komponenter som stramar upp, ger fukt, vårdar och reparerar huden. Vare sig du är torr, behöver motverka slapp hud på kroppen eller vill bekämpa celluliter finns det en produkt för dig. Vad behöver just din hud för tillfället?