Väck liv i din vintertrötta hud

Väck liv i din vintertrötta hud

Väck liv i din vintertrötta hud

Årets första vårmånad är här - åtminstone enligt kalendern. Men är din hud redo för en ny säsong och väderväxlingarna? Den kalla luften från i vintras har med stor sannolikhet gjort huden stressad, torr och trött. Men du kan enkelt stärka upp huden och göra den livfull igen genom tre enkla steg. Vi visar hur!

 

Stimulera cellförnyelsen

Bli av med gammal död hud som ligger och skräpar på ytan och skala fram ett nytt fräscht lager fullt av lyster med hjälp av en ansiktspeeling. När du får bort utslitna hudceller produceras nya lättare och huden får ett friskare utseende. Med Renlive Fluor4 Oxygenation Face Peel får du en mekanisk exfoliering med naturliga ingredienser som aprikoskärnor och pimpsten, men även en kemisk peeling från mandelsyra. Du kan använda en sådan produkt vid en storstädning inför våren, eller upp till en gång i veckan som en pågående detox. Huden blir då mjukare och förbereds inför nästa steg i processen, samtidigt som porerna rengörs.

 

Få ny energi med en mask

När du sköljt av peelingen och baddat ansiktet med en handduk rekommenderar vi att du lägga en mask medan huden fortfarande är lite fuktig, för att låsa in fukten med hjälp av boostande ingredienser. Renlives favorit mot stressad och trött hud är värmande Exo Mask som effektivt piggar upp huden inom en kvart, och ger näring och fukt i form av hyaluronsyra och havskollagen. En lätt pirrande känsla medan behandlingen verkar är förväntat, det är ett tecken på att masken med dess verksamma ämnen arbetar och att cirkulationen i ansiktet kommer igång. Torr och glåmig hud får en hälsosam glöd och även ett stärkande skydd med Vitamin A och E som hjälper till i omställningen inför den nya årstiden.

 

Satsa på serum

Ett avgörande steg i din hudvårdsrutin är att använda ett serum, anpassat för rätt tid på året. Denna koncentrerade produktkategori är ofta packad med fler aktiva välgörare med små molekyler, som kan tränga djupare ner i huden och ge en positiv inverkan snabbt och på lång sikt. Fluid H är Renlives superfuktgivare för trött hud. Det är en exklusiv och extremt ren formula med destillerat vatten och en väldigt hög dos av bioteknologiskt utvunnen hyaluronsyra som motverkar uttorkning och reducerar uppkomsten av fina linjer och rynkor.

För en kraftfull vitaminboost står annars det djupverkande serumet Derma Feed Intensive Care från samma märke, som kommer i ampuller och snabbt trollar bort trött och torr hud utan lyster.

Du kan massera in ditt serum i ansikte, på hals och dekolletage innan du applicerar övrig vård, eller använda det ensamt på fuktfattig och matt hud. Det går även bra att blanda serumet med din dag- eller kvällsprodukt för att få ytterligare effekt av din hudvård. Läs gärna mer om serum och hur du bäst använder denna mirakelkur här.

Lycka till, njut av vårsolen och glöm inte SPF.